Sanjate o gradnji, a ste brez denarja. Tukaj je nekaj strategij, kako poceni ali brezplačno pridobiti materiale in storitve, ki jih potrebujete.

V zadnjih treh letih gradnje iz nič, smo se zelo dobro znašli pri iskanju ponudb za gradbeni material.

Zgradite svoj dom ali domačijo s proračunom, tako da dobite odlične materiale poceni ali brezplačno.

Ker nismo ravno v gotovini, smo poiskali načine, kako pridobiti materiale in storitve, ki jih potrebujemo za hišo, za precej manj kot nakup v maloprodaji. Tukaj so naši najboljši nasveti in triki za gradnjo domačije, ki jo želite, tudi ko nimate denarja.

9 NAČINOV ZA POCENI ALI BREZPLAČEN GRADBENI MATERIAL

 1. POIŠČITE BREZPLAČNE IN POCENI IZDELKE NA CRAIGSLIST IN FACEBOOK MARKETPLACE.
  To bi morala biti vaša očitna prva postaja pri iskanju poceni ali brezplačnih materialov za vašo domačijo. V brezplačnem razdelku je razmeroma enostavno najti karkoli, od palet za pošiljanje do pohištva, lesa do naprav.

Včasih boste v eni objavi celo našli brezplačne izdelke, ki so navedeni v drugih razdelkih ali navedeni ob ceni.

Poleg Brezplačnega so vaše naslednje najboljše stave Materiali, Kmetija in vrt, Splošno in Gospodinjstvo. Iskanje po kategoriji, ki presega to, je mogoče zadeti ali zgrešiti, zato ne pozabite uporabiti funkcije iskanja. Ne pozabite iskati več ponovitev predmeta (tj. kad za perilo, umivalnik in pomožna kad lahko pomenijo isto stvar).

Iščete nekaj posebnega? Nastavite opozorila na Craigslist in Facebook Marketplace, da boste prejemali obvestila o novih oglasih, ki ustrezajo vašemu iskanju.

Povezano: Oglejte si, kako smo poceni preoblikovali našo kad s kremplji Craigslist

 1. POIŠČITE [SPLETNE] DRAŽBENE HIŠE.
  Veliko jih je mogoče najti tako na podeželju kot v metropolitanskih območjih. Eden od naših družinskih članov zelo rad obišče podeželske dražbene hiše, da najde vse od vinilnih plošč in starinskih igrač do orodja in kmetijske opreme.

Imeli smo tudi srečo z lokalno spletno klirinško hišo za dražbe, ki prejema predmete od lokalnih podjetij, ki prodajajo prevelike zaloge ali prenehajo poslovati. Moja mama je na ta način dobila veliko vzmetnico iz spominske pene za 100 $. Videl sem tudi veliko gostinskih in gostinskih izdelkov (torej hej, če potrebujete ogromno mizo za pripravo iz nerjavečega jekla za obdelavo jelenov …), omare, električno orodje, pohištvo, strojno opremo itd.

Za začetek poiščite »dražbene hiše v bližini [vašega mesta]«.

Povezano: Financiranje vaše domačije (tudi če ste brez denarja)

 1. OBIŠČITE CENTRE ZA PONOVNO UPORABO STAVB.
  Imamo srečo, da živimo na območju z več trgovinami za ponovno uporabo stavb. Imamo dve lokalni trgovini, ki jo vodi Habitat for Humanity, vendar je na celotnem območju še nekaj neodvisnih. V naših lokalnih centrih za ponovno uporabo smo dobili stvari, kot so stenske ploščice, stranišča, kopalniški umivalniki, vrata in drugo.

Včasih morate paziti na skrite dragulje. Eno naših najljubših je iz kleti stare stavbe osnovne šole vodil starejši gospod. Tam imamo med drugim dve veliki, visoki okni za naše spalnice. Njegovo trgovino smo našli od ust do ust in bi z veseljem nadaljevali z nakupovanjem, če ne bi umrl.

 1. POIŠČITE SEZNAME RUŠENJA.
  To so oglasi lastnikov nepremičnin, ki nameravajo porušiti hišo. Lastniki nepremičnin pogosto odprejo dom vsem, ki so pripravljeni narediti svoje demo delo, da bi dobili brezplačne ali zelo poceni predmete. In pogosto to vključuje skoraj vse, kar lahko poberete v domu: tla, obloge, omare, vrata, okna, ograje itd.

Če ste pripravljeni vložiti nekaj časa in porabiti lastniški kapital, lahko za malo ali nič denarja odidete z na tisoče dolarjev materiala.

Povezano: 6 razlogov, zakaj bi si lahko razbremenili proračun za gradnjo (in kako se temu izogniti)

 1. PRODAJA NEPREMIČNIN.
  Nekega dne smo naleteli na razprodajo posestva odprtih hiš in smo se odločili, da si ogledamo okolico. Ko smo šli mimo pohištva in preproge iz sredine stoletja, smo v zadnji lopi in garaži našli zakladnico materialov. Bilo je veliko vrtnega orodja, vreč zemlje za lončenje, škatle s strešnimi skodlami, barv, madežev, električnega orodja in še več. Očitno se razlikuje od hiše do hiše, vendar je prodaja posestva lahko domači rudnik zlata.
 2. PRODAJA NA DVORIŠČU IN SELITVENA PRODAJA.
  Podobno kot pri prodaji nepremičnin je lahko tudi prodaja dvorišč in selitev prava zakladnica.

Kdor je nakupoval na dvorišču moje družine, preden smo se preselili iz mojega otroškega doma, je dosegel veliko. Prodali smo praktično vse, vključno z očetovim orodjem in vsem iz njegove lope. To je vključevalo lepo kosilnico Cub Cadet, jedce plevela, puhalnike listov, star CB radio, opremo za kampiranje/preživetje in še več.

Oglejte si razprodaje v lokalnih oglasih in na Craigslist. Včasih na Facebooku najdete tudi virtualne skupine za prodajo na dvorišču, ki so navedene za vaše območje, zato si oglejte.

 1. ODDAJTE VSE RAZPISE ZA MATERIAL.
  Tukaj lahko družbeni mediji delujejo v vašo korist. Če navedete, da iščete določene materiale ali da boste izvajali določene vrste projektov, se bodo pogosto našli ljudje, ki jih poznate, ki se želijo znebiti stvari, ki jih ne potrebujejo, hkrati pa pomagajo prijatelju. čas.

Ko smo gradili stene iz lesa, sem omenil, da potrebujemo steklenice za ustvarjanje steklenic . Kar naenkrat sem imel prijatelje, ki so nam shranili steklenice in nam dali svoje zaloge.

Tudi to, da vaši prijatelji vedo za vaš gradbeni projekt, vam lahko pomaga. Ko je prijatelj raztrgal njihovo staro teraso za tlakovce, da bi jo postavil na krov, smo uspeli BREZPLAČNO vzeti vse njihove tlakovce. Seveda smo jih morali iti po, naložiti in nato raztovoriti, vendar smo dobili na stotine dolarjev brezplačnega materiala in se je izognil, da bi moral plačati, da bi jih odpeljal.

 1. BARTER IN TRGOVINA.
  To dobro deluje tako za storitve kot za blago. Če imate nabor spretnosti, ki jih lahko izkoristite ali predmete, ki so dragoceni za nekoga drugega, lahko menjate ali menjate za tisto, kar potrebujete. Preverite pri sosedih, sorodnikih in prijateljih, ali imajo kakšne uporabne predmete, s katerimi bi radi trgovali z vami.

Prav tako lahko preverite razdelek za barter Craigslist za vaše najbližje mesto. Med pisanjem te objave sem preveril svojo in našel sezname za ameriške morske prašiče, žerjav, tovornjak z orodjem in 0,6 hektarja zemlje!

 1. PRASKA IN VDOLBINA
  Ne odštevajte svojih lokalnih velikih trgovin samo zato, ker ne kupujete v celoti. Veliko obiščemo naše in pogosto najdemo veliko predmetov, ki so naprodaj. Običajno jih postavijo na posebne prehode proti zadnji strani trgovine. Poleg običajne cene aparatov lahko najdete tudi stvari, kot so omare, pomivalna korita, kadi, obloge, talne obloge odprtih škatel, napačne barve in drugo.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja